*

Placering och försäkringar för privatpersoner och företag

*

Placering och försäkringar för privatpersoner och företag

Spara till barn

Barn eller barnbarn behöver pengar till studier, eget boende eller kanske körkort. Börja spara regelbundet så finns pengarna där när de behövs.

Vi rekommenderar

Kapitalspar – till körkort eller boende
Efter ett års sparande kan du börja ta ut pengarna. Pengarna betalas ut som ett engångsbelopp.

Kapitalförsäkring Fond – för studierna
Om du vill att pengarna ska användas längre fram - kanske först om tio år - och du vill att utbetalningen ska ske med viss summa per månad. Särskilt lämpligt vid studier.

Kapitalförsäkring traditionell
Om du idag lever med en ny partner kan särkullsbarn kräva sin laglott, sin del av arvet, om du skulle avlida. Om du sparar i en traditionell kapitalförsäkring kan pengarna användas så att din make/maka bland annat kan bo kvar i ert nuvarande boende. 

 

Kapitalförsäkring fond

Spara för framtiden

Därför väljer du Kapitalförsäkring Fond

Stort utbud av fonder
Vi vill att du, som kund i Folksam, ska kunna välja bland marknadens bästa fonder. Därför har vi valt ut ett antal fonder från andra förvaltare som vi tror på, bland annat etiska fonder, fonder med låga avgifter och prisbelönta toppfonder.

Låga avgifter
Du får mer pengar sparade eftersom våra fonder har så låga avgifter. På lång sikt kan det innebära åtskilligt många mer tusenlappar till din pension som inte äts upp av onödigt höga avgifter.

Följ dina fonder på Mina sidor
På vår internettjänst Mina sidor kan du följa värdet på ditt sparande och enkelt byta fonder utan kostnad.

Efterlevandeskydd
I försäkringen ingår ett efterlevandeskydd. Det innebär att värdet på ditt sparande alltid betalas till den eller dem som du har valt till förmånstagare om du skulle avlida.

Etiska placeringar
Vi vill att du som kund i Folksam fondförsäkring ska ha ett brett utbud av fonder med etiska placeringskriterier att välja mellan. Därför erbjuder vi fonder på de flesta marknader där fondbolaget undertecknat FN-initiativet Principles for Responsible Investments (PRI).

Vi har dessutom fonder från flera fondbolag med egna etiska kriterier.

Historisk avkastning är ingen garanti
Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En högre risk kan dock öka möjligheten att på sikt få bättre avkastning.

 

Kapitalförsäkring traditionell

Spara tryggt och långsiktigt

Att målspara i en traditionell kapitalförsäkring passar dig som vill spara enkelt och tryggt. Traditionell kapitalförsäkring är ett långsiktigt sparande på minst 10 år och innebär att vi på Folksam sköter förvaltningen av dina pengar.

Oavsett det finansiella läget utvecklas värdet med en garantiränta. Bra kapitalförvaltning från vår sida gör att du sannolikt också får återbäring på ditt sparande, vilket gör att det belopp du får ut blir större än det garanterade

Därför väljer du Kapitalförsäkring Traditionell

Vi sköter placeringen åt dig
Vi på Folksam sköter förvaltningen av pengarna enligt vår egen bedömning. Att spara till ett målbelopp, till exempel 100 000 kronor, är den vanligaste formen av traditionell kapitalförsäkring. Vi garanterar att du får detta belopp om du sparar i den takt som var tänkt från början. Skicklig kapitalförvaltning från vår sida gör att du sannolikt också får återbäring, vilket gör att det belopp du får ut blir större än det garanterade. Återbäring är preliminärt fördelad men inte garanterad.

Ingen inkomstskatt
Du betalat ingen inkomstskatt när du tar ut pengarna eftersom premien du betalar in inte är avdragsgill i deklarationen.

Återbetalningsskydd ingår
Det innebär att värdet på ditt sparande alltid betalas till den eller de som du valt till förmånstagare om du skulle dö.

Du betalar ingen inkomstskatt när du tar ut pengarna eftersom premien du betalar in inte är avdragsgill i deklarationen

Copyright © Sado Finans 2018