*

Placering och försäkringar för privatpersoner och företag

*

Placering och försäkringar för privatpersoner och företag

Alla behöver spara till pensionen

Spara till pensionen i kapitalförsäkring

Kan du leva på 60 procent av din lön?

Du gör ett bra beslut som börjar ett privat pensionssparande. Tack vare det jämnar du ut skillnaden mellan den lön du har idag, och den pension du får i framtiden.
 

Traditionell pensionsförsäkring

En traditionell pensionsförsäkring betyder att vi på Folksam förvaltar ditt sparande. För varje inbetalning du gör får du ett garanterat utbetalningsbelopp.

Är utvecklingen bra får du en högre utbetalning än det garanterade beloppet. Både enkelt och tryggt.

Trygg avkastning – stark ekonomi

Hur får vi dina pengar att växa? När du sparar i vår traditionella pensionsförsäkring får du alltid det garanterade pensionsbeloppet.

Det är en trygghet för dig – men du har dessutom möjlighet att få mer pengar i form av avkastning. En viktig nyckel till bra framtida avkastning är solvens.
 

Fondanknuten pensionsförsäkring

Att pensionsspara i en fondförsäkring är ett bra alternativ både för dig som själv vill välja hur dina pengar ska placeras och för dig som vill att någon annan gör jobbet.

I Folksams fondförsäkring får du ett stort utbud av fonder till låga avgifter. Dessutom med ett brett utbud av etiska fonder.

Sköna fördelar med fondanknuten pensionsförsäkring

Stort utbud av fonder
Vi vill att du, som kund i Folksam, ska kunna välja bland marknadens bästa fonder. Därför har vi valt ut ett antal fonder från andra förvaltare som vi tror på, bland annat etiska fonder, fonder med låga avgifter och prisbelönta toppfonder.

Låga avgifter
Du får mer pengar sparade eftersom våra fonder har så låga avgifter. På lång sikt kan det innebära§§ åtskilligt många mer tusenlappar till din pension som inte äts upp av onödigt höga avgifter.

Etiska placeringar
Vi vill att du som kund i Folksam fondförsäkring ska ha ett brett utbud av fonder med etiska placeringskriterier att välja mellan. Därför erbjuder vi fonder på de flesta marknader där fondbolaget undertecknat FN-initiativet Principles for Responsible Investments (PRI).

Vi har dessutom fonder från flera fondbolag med egna etiska kriterier.

Följ dina fonder på Mina sidor
På vår internettjänst Mina sidor kan du följa värdet på ditt sparande och enkelt byta fonder utan kostnad.

Historisk avkastning är ingen garanti
Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En högre risk kan dock öka möjligheten att på sikt få bättre avkastning.

Därför sparar du hos oss:

Årets livbolag – i år igen
Vi har blivit utsedda till Årets livbolag, både år 2011 och 2012. Det är Söderberg & Partners, en av Sveriges ledande finans- och försäkringsförmedlare, som varje år utser marknadens bästa aktör bland livförsäkringsbolagen.

Hämtat ur motiveringen
"Folksam visade återigen att det går att leverera en trygg och stabil traditionell produkt som ger en god riskjusterad avkastning till spararna"

Avkastning – i topp de senaste fem åren
Den genomsnittliga årsavkastningen i vår traditionella försäkring de senaste fem åren (2008-2012) ligger i toppen, tillsammans med dotterbolaget KPA Pension.

När du sparar i vår traditionella pensionsförsäkring får du alltid det garanterade pensionsbeloppet. Det är en trygghet för dig. Men du har dessutom möjlighet att få mer pengar i form av avkastning.

Tryggt och enkelt – med ekonomisk styrka
Folksam är ett ekonomiskt starkt bolag med hög solvens- och konsolideringsgrad. Det betyder att vi kan uppfylla våra åtaganden mot kunderna.

Sparar du i vår traditionella pensionsförsäkring får du alltid minst det garanterade pensionsbeloppet – oavsett hur det går på börsen. Det är en trygghet för dig.

Du behöver inte sköta några placeringar. Vi förvaltar aktivt dina pensionspengar för att ge dig en långsiktigt god avkastning.

Rättvist och etiskt – det tjänar du på
Folksam är ett ömsesidigt bolag. Det betyder att vi ägs av våra kunder. All vår vinst går direkt till våra kunder och inte till aktieägare, eller som bonus till ledningen.

Vi vill även att våra investeringar ska bidra till en hållbar utveckling. Dessutom är vi övertygade om att de företag som tar ansvar för miljö och mänskliga rättigheter är mer lönsamma på sikt. Därför har vi etiska kriterier för hur vi investerar våra kunders pengar.

Inga dolda – bara låga – avgifter
Du som är kund är med och äger oss och det viktigt att du vet vad du betalar för. Våra avgifter ska vara rättvisa och enkla att förstå.

Du ska inte överraskas av konstiga tillägg eller avdrag utan kostnaden ska vara låg och inte äta upp det förvaltade beloppet.

Möjlighet till mer med Fondförsäkring

Att pensionsspara i en fondförsäkring är ett bra alternativ både för dig som själv vill välja hur dina pengar ska placeras och för dig som vill att någon annan gör jobbet.

I Folksams fondförsäkring får du ett stort utbud av fonder till låga avgifter. Dessutom har vi ett brett urval av etiska fonder. 

 

Copyright © Sado Finans 2018